Glemt dit kodeord?

Opret brugerprofil

Minimum 6 karakterer, mindst 1 stort bogstav

Historier fra
danseskolen 2.

Hit Fit Dance i et forløb med cancer.

Historier fra danseskolen afsnit 2, Mød Henriette

Historier fra danseskolen  - afsnit 2.

I denne video vil du møde Henriette. Hør hendes historie om, hvordan Hit Fit Dance har hjulpet hende gennem et forløb med cancer.

Jeg hedder Henriette Gregersen.

Og i sensommeren 2017 fik jeg konstateret brystkræft. Jeg fik at vide, at jeg havde et meget langt forløb foran mig med kemoterapi, operationer, stråler og en lang behandling derefter.

Så havde jeg en rigtig god veninde, og vi havde aldrig danset før. Så jeg tænkte, hvorfor ikke prøve, at danse den der cancer ud af kroppen. Vi fandt et hold i Randers ved søde Line, som bare har formået igennem hele det her forløb, at skabe et fuldstændig fantastisk rum, hvor man kan komme selvom jeg har stået i perioder fuldstændig uden et enkelt hår på hovedet.

Det at jeg gik til dans hver mandag, havde også den betydning for mig under mit kræftforløb, at jeg har to små børn, og det der med at mor skulle afsted til dans, var sådan et eller andet normalitet i det der kaos, som det er, at have en syg mor. Så følte jeg min som normal, når jeg pakkede sportstasken og tog afsted til dans. Børnene så også stadig, at jeg kunne noget, altså at jeg kunne det jeg plejede at kunne. Nemlig at danse og have det sjovt. Det betød rigtig meget for dem, og det har betydet rigtig meget for mig som mor.

Hit Fit og dansen i det hele taget, har gjort at jeg har kunne danse mig fra nogle af alle mine bivirkninger, specielt i forhold til kemoterapi. Jeg har haft energi og har haft bedre humør. Jeg har kunne mærke, at min kvalme var mindre og alt det der med kroppen bliver varmet igennem og rørt igennem samtidig med sindet. Man bliver gladere af at danse. Jeg har i hvert fald synes, at det har været helt fantastisk at komme her, hvor man kunne komme uanset, hvordan man ser ud eller, hvor man er henne i livet. Også selvom man ikke helt kan løfte armene eller har nogle andre ting man ikke kan, så er man stadig mere en velkommen her og der er plads til os alle sammen. Det synes jeg simpelthen har været så vigtigt, fordi det kræver da lige lidt, at tage hatten af og stå der helt uden et eneste hår på hovedet. Det synes jeg var grænseoverskridende i starten, men man kunne lynhurtigt mærke, at det bare forsvandt helt i baggrunden og det var dansen og det at have det sjovt, og at få en masse sved på panden der var i fokus.

”Jeg har lige meldt mig til endnu en sæson, hvor jeg nu kan kalde mig kræftfri efter et godt forløb. Det takker jeg til dels Hit Fit for, for der findes ikke en sjovere måde, at bekæmpe cancer på, end med det”.

STORT TAK til Henriette Gregersen.