Jazz - Let's Dance

Jazz

Hvad er Jazz?

Jazz dans har sine rødder helt tilbage i 1800-tallet, hvor slaverne i USA brugte bevægelse og musik til at udtrykke deres frustrationer. Stilarten udviklede spredte sig hurtigt over hele USA, og i 1930’erne fandt jazzdansen sin vej til New York, hvor enorme koreografer som Jack Cole, Jerome Robbins og Bob Fosse. Koreograferne videreudviklede trinnene til dén jazzstil vi kender i dag. Jazz er uundværligt på Broadway-scenerne, i reklamer, på TV, i musikvideoer og ikke mindst i dansestudierne.

Musical jazz er energisk og uptempo, og kan ses i musicals som Chicago, Charleston, Cats, West Side Story og Grease og kan indeholde rekvisitter som stok, hat eller en stol. Lyrisk jazz kan opleves i TV-shows som ”So You Think You Can Dance” og er inderligt, langsomt og emotionelt, mens commerciel street jazz er dynamisk og fyldt med power, som legenderne Michael – og Janet Jackson har været frontfigurer for i årtier.

Jazz dans er karakteriseret ved specifik teknik og termer som jazz walks, spirit fingers, shimmy, spark, spring og drejninger, og har historiefortællende koreografi til både legendariske klassikere og det nyeste musik.

Hvordan er undervisningen?

Spirit fingers, jazz walks, shimmy, spark og drejninger - Velkommen til jazz!

Elsker du musicals, teknik og historiefortælling, så er dette lige holdet for dig!

Vores jazzklasser starter altid med en grundig opvarmning, simple teknik foran spejlet, og forskellige øvelser hen over vores lyse gulve. Vores tålmodige og super positive jazzinstruktør giver dig en detaljeret basisforståelse for stilarten, så du har de absolut bedste forudsætninger for at udvikle dig.

Glæd dig til at lærer koreografier inspireret af de største musicals som Cats, Chicago og Fame, samt mere inderlige og følsomme lyrical-jazz koreografier inspireret af TV-programmer som ”Dance Moms” og ”So You Think You Can Dance”. I løbet af året vil vi enkelte gange også eksperimentere med rekvisitter som f.eks. en hat, stok eller stol, og du vil igen og igen bekræftes i, at jazz ikke bare er dans. Det er en helt enestående oplevelse for både krop og sjæl.     

Vi garanterer sved på panden, masser af sjov, ømme muskler, mere smidighed og fantastisk musik, når vi hver uge byder jer indenfor til jazz hos Let’s Dance.