Waacking

Hvad er waacking?

Waacking har sine rødder i klubmiljøet i Los Angeles i 1970’erne. Stilarten hed oprindeligt ”punk” og opstod blandt sorte- og latinamerikanske homoseksuelle mænd, som levede i et samfund, hvor homoseksualitet var ulovligt. De brugte derfor natklubberne og dansegulvet som et fristed, hvor de kunne udtrykke sig selv og deres individualitet. Waacking blev en måde, hvorpå de kunne få deres indre diva ud til funky diskomusik, og der blev hurtigt skabt et enormt fællesskab blandt danserne.

 Tyrone Proctor, Archie Burney og dansegrupper som ”The Lockers” er alle vigtige pionerer indenfor waacking. Stilarten forsvandt næsten fuldstændigt i 1980’erne da AIDS ramte miljøet, og størstedelen af de legendariske waackingdanserne gik bort. I 2 årtier var der nærmest ingen der waackede, indtil newyorkeren Brian ”Footwork” Green bragte stilarten tilbage på Broadway Dance Center i 2003.

Waacking har siden taget danseverdenen med storm, og er overalt at finde i streetdance miljøet, til battles, i freestyles, i nattelivet, i TV- og film, og til konkurrencedans. Bevægelserne er kendetegnet ved dramatiske og flamboyante poseringer, masser af armbevægelser, musikalitet og attitude.

Formålet med stilarten er, at få dansere til at føle sig selvsikre og fantastisk godt tilpas i egen krop, og selv dén dag i dag føles hvert trin og hver bevægelse, som stod man midt i én stor dansefest på en natklub.  

 

Hvordan er undervisningen?

Kom og vær en del af dansefesten, når vi endeligt slår dørene op for vores splinternye waackinghold! 

Waacking er stærkt inspireret af natklubberne i Los Angeles, og har til formål, at få din indre selvsikre og festlige diva frem på dansegulvet! 

Vores fantastisk dygtige og søde waacking-instruktør vil til timerne starte med en lille opvarmning, og herefter gennemgå basis waackingteknik med fokus på alt fra fleksibilitet i skuldre og håndled til placering af bevægelser, tempo, musikalitet og linjer. Vi vil også lære masser af sjove koreografier, samt øve os i at freestyle! 

Waacking er karakteristeret ved dramatiske poses, dynamiske armbevægelser, masser af energi og mindst ligeså meget attitude. Vi danser til både de nyeste funk-, RnB- og hiphop-hits som du kender fra radioen, men også gamle klassikere og funky diskorytmer. Gør dig klar til fart over feltet og masser af smil, og til hver eneste uge at få et enormt selvtillids- og energiboost! 

Hos Let's Dance er det absolut vigtigste for os, at skabe trygge rammer, hvor vores elever bliver udfordret, inspireret og motiveret. Vi garanterer, at waacking ikke bare er en dansestilart, men en hel unik oplevelse for sig. 

Vi glæder os til at se dig!

OBS: MEGET vanedannende! :-)